top of page
  • Erbil Gunasti

Nancy Pelosi Dönek Değildir

Updated: Sep 23, 2022


Bugün Nancy Pelosi Ermenistan’ı ziyaret etti. “Türkiye ile Azerbaycan Ermenistan'a saldırdı” dedi. Bu demeç, açık ara bir yalan da olsa, en azından Nancy Pelosi dönek değildir.


Bu, ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi tarafından verilmesi gereken bir demeç idi. O da bunu, üstelik bir Kaliforniyalı siyasetçi olarak, yerine getirdi.


Yarın, Kevin McCarthy, Nancy Pelosi yerine Temsilciler Meclisi Sözcüsü olunca, aynı demeci Ermenistan'a gitsin gitmesin hep verecektir.

Kevin McCarthy to become next speaker of the House when Republicans win in 2022
Erbil Gunasti n Congressman Kevin McCarthy


Bunun böyle olacağını ben bilirim ve bu, bana normal gelir. Zira ben de Kaliforniyalıyım. Siyasetin içinde rol alıyor ya da Türk kökenli olup olmamam bu sonuca varmak için bir neden sayılmaz.


İlk olarak, Kaliforniya’da çok sayıda Ermeni kökenli halk bulunmaktadır. İkincisi, Kaliforniyalı, normalde, ne Ermenistan'ın nerede olduğunu bilir, ne de bilmek ister. Kısacası, Kaliforniyalılar kısa döngü dünyaları ile meşguldürler.





Nancy Pelosi Dönek Değil

Ancak ABD Senatörü Tam Bir Dönek’tir


Bugün Nancy Pelosi, yarın kim olursa olsun bu durum değişmeyecektir, ancak ABD senatörleri, bir adım daha ileride hareket ederek dönekliklerine devam edeceklerdir.


Türkiye'ye gelip gittiği, adının ve namının iyi bilindiği bir Amerikalı senatör, neden bir dönek gibi ha bir Türkiye ha bir Yunan yanlısı demeçte bulunur acaba?

Senator is a long time friend of Erbil Gunasti and Daphne Barak
US Senator Lindsay Graham n Erbil Gunasti


ABD’li senatörün dönek olması tabiatı ile ilgili bir durumdur. Nancy ve Kevin’den farkı eyaletin tamamını temsil etmesinden kaynaklanmaktadır.


Senatör eyaletteki farklı görüşlerin hepsini birden kaale almakla yükümlüdür. Temsilciler Meclisi üyesi ise senatörün aksine oy istediği kişiye doğrudan verdiği sözden sorumludur. Yoksa bir daha seçilemez.


Bir başka deyişle, senatör ABD’de daha kıdemli siyasetçidir ve daha uzun zaman için seçilir. Dolayısıyla, döneklik yapmak, sorumluluğu yerine getirmek demektir. Senatör altı senede bir seçime girer. Temsilciler Meclisi üyesi her iki senede bir hesap verir.




Bugün Nancy Pelosi Dönek Değildir Amma

Sözlerinin Dönek Senatörünki Gibi Bir Değeri Yoktur


Toparlayacak olursak, Temsilciler Meclisi üyesinin ya da ABD senatörünün demecine kulak vermenin bir anlamı yoktur.


Onların, bir kez, hiçbir zaman bir Türk’ün ya da Müslüman’ın beklentisine cevap vermeleri mümkün değildir.


Bir gün olumlu bir şey söyleseler dahi, o an için ve muhtemelen iç piyasada ihtiyaç duyulduğundan ya da özel bir nedenden dolayı sarf edilmiş bir demeç olduğunu anlamak gerekir.


Aksi takdirde ne Nancy 1987 yılından bu yana 12. bölgeden, ne Kevin 2006’dan bu yana 23. bölgeden her iki yılda bir devamlı olarak Meclis’e Kaliforniya'dan seçilirdi.


Hele hele, Temsilciler Meclisi Sözcüsü olmak için Ermenistan hakkında gaflete düşmek gibi bir lüksleri hiçbir zaman olamazdı. Onun için her ikisi dün de bugün de yarın da hep Ermenistan lehinde, dolayısıyla Türkler ve az da olsa, Müslümanlar aleyhinde konuşacaklardır.







48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page